Vergoeding

Zorgverzekering

In Nederland heeft iedereen een basisverzekering die in principe alle noodzakelijke medische zorg dekt, inclusief medische eerstelijns revalidatie. Vergoedingen voor medische eerstelijns revalidatie worden doorgaans gedekt door de basisverzekering van de zorgverzekeraar. Goed is om te weten dat er vaak aan bepaalde voorwaarden zijn waaraan moet worden voldaan. Mogelijk zijn er ook aanvullende therapieën die niet volledig worden vergoed door de basisverzekering, dus het is altijd raadzaam om bij de zorgverzekeraar na te gaan welke vergoedingen er gelden en om eventueel advies te vragen aan het revalidatieteam. Het revalidatieteam kan ook advies geven over vergoedingen en het invullen van vergoedingsformulieren.

Vanuit uw werk

Als u uitgevallen bent op uw werk is het goed om met de bedrijfsarts uw klachten door te nemen en te kijken of een revalidatieprogramma bij u zou passen. Voor de werkgever is het belangrijk dat u weer aan het werk kunt. Vaak zien we dat bedrijven een de revalidatie geheel of gedeeltelijk willen bekostigen zodat uw weer goed kan herstellen. Als dat zo is kunnen wij contact opnemen met uw bedrijf en aangeven wat we kunnen betekenen voor u en de werkgever.

Letselschade

Als uw klachten veroorzaakt zijn is het heel gebruikelijk dat de tegenpartij de kosten voor de revalidatie op zich neemt. U kunt dat bespreken met uw letseladvocaat.

Wij adviseren u om bij uw zorgverzekeraar te informeren naar (eventuele) vergoedingen.

2024 Revalidatie Nijmegen | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring