Psychologie

pexels-alex-green-5699434

Een ongeval of ziekte kan veel invloed hebben op iemands leven en kan leiden tot emotionele en psychische uitdagingen. Psychologische ondersteuning kan helpen bij het omgaan met deze uitdagingen en kan het herstelproces ondersteunen.

Binnen de medische eerstelijns revalidatie kan een psycholoog worden ingeschakeld om patiënten te helpen bij het verwerken van hun situatie, bij het omgaan met stress en angst, bij het verbeteren van de stemming en bij het vergroten van het vertrouwen in het eigen herstelproces. De psycholoog kan verschillende technieken gebruiken, zoals cognitieve gedragstherapie, acceptatie- en commitmenttherapie en mindfulness.

De psycholoog kan ook helpen bij het aanpassen van de levensstijl aan de nieuwe situatie en bij het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de patiënt leert omgaan met klachten als vermoeidheid, pijn en stress. Ook kan de psycholoog helpen bij het vinden van manieren om activiteiten aan te passen aan de eigen mogelijkheden en bij het opstellen van doelen die haalbaar en realistisch zijn.

2024 Revalidatie Nijmegen | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring