Fysiotherapie

pexels-element-digital-775025

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol binnen de medische eerstelijns revalidatie. Het is een behandelmethode die gericht is op het verbeteren van de bewegingsfunctie en het verminderen van pijnklachten en beperkingen die het gevolg zijn van ziekte of aandoening. Fysiotherapie wordt ingezet als onderdeel het revalidatieprogramma om de patiënt te helpen herstellen en de functionaliteit van het lichaam te verbeteren.

Bij medische eerstelijns revalidatie wordt fysiotherapie vaak ingezet als eerste stap in het herstelproces. De fysiotherapeut maakt een behandelplan op maat dat is gebaseerd op de individuele behoeften en doelen van de patiënt. Het behandelplan kan bestaan uit verschillende soorten therapieën

Het doel van fysiotherapie is om de bewegingsfunctie te herstellen en te verbeteren, de spierkracht en het uithoudingsvermogen te vergroten, en de patiënt te helpen om weer zelfstandig en zonder pijn te kunnen bewegen. Fysiotherapie kan ook worden ingezet om de patiënt te leren omgaan met beperkingen en om preventieve maatregelen te nemen om terugkerende klachten te voorkomen.

2024 Revalidatie Nijmegen | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring