Ergotherapie

pexels-jess-bailey-designs-768472

Ergotherapie leert je weer grip te krijgen op jouw dagelijks handelen. Hiermee is ergotherapie een belangrijk specialisme in ons revalidatieprogramma. Dit wordt onder andere gedaan door een balans te creëren in je energiemanagement. Samen met de ergotherapeut wordt bekeken welke dagelijkse activiteiten betekenisvol zijn, welke activiteiten veel energie kosten en welke juist energie geven. De vraag is hoe de balans kan worden hervonden in dat wat je doet op een dag (de belasting) en wat je aan kan (mijn belastbaarheid).

Het accent ligt op het totale functioneren en hoe je daarin met je klachten omgaat. Dit is een wisselwerking tussen het denken, voelen, doen en de invloed daarop vanuit de omgeving. Binnen de therapie staat persoonlijke aandacht en ruimte voor jouw verhaal centraal. Wanneer je leert te luisteren naar je lichaam ontstaat er meer balans en ruimte voor het uitvoeren van voor jou betekenisvolle activiteiten. Jij hebt weer de regie!

Ergotherapie kan worden ingezet bij iedereen die een belemmering ervaart in het uitvoeren van zijn dagelijkse activiteiten. Zo dus ook in ons revalidatieprogramma. Iedereen die zich overbelast voelt en merkt dat er onvoldoende balans in zijn of haar leven is, kan baat hebben bij ergotherapie.. Het is de bedoeling dat de zelfzorg en zelfredzaamheid verbeterd en hersteld. Hierbij kan je denken aan klachten door een chronische aandoening zoals pijn en vermoeidheid, Covid, oncologie, PCS en problemen met prikkelverwerking bij stress en burn-outklachten.

Het doel van de ergotherapie is dat u weer zo goed mogelijk functioneert in de omgeving waarin u leeft, woont en werkt. De behandeling richt zich niet op de ziekte, maar op de praktische gevolgen die u ondervindt als u uw dagelijkse activiteiten uitvoert.

2024 Revalidatie Nijmegen | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring