Vergoed uit basisverzekering

Ook in 2015 worden de behandelingen van onze revalidatie vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende ziektekostenverzekering is hiervoor niet noodzakelijk.

Kosten en vergoedingen.
Revalidatie Nijmegen werkt samen met Revazorg. RevaZorg is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid voor de uitvoering van medisch specialistische revalidatiegeneeskundige behandelingen.

RevaZorg streeft ernaar met iedere zorgverzekeraar tot (prijs)afspraken te komen. Wanneer wij een afspraak met uw zorgverzekeraar hebben, worden de medische kosten direct bij hen in rekening gebracht. Van uw zorgverzekeraar krijgt u periodiek een afschrift van uw zorgconsumptie. Hierop staan onze kosten vermeld. Op dit afschrift staat ook het (wettelijk) eigen risico, als dat van toepassing is.

Ook als wij (nog) geen contract hebben met uw zorgverzekeraar kunt u bij ons geholpen worden. U hoeft de medische kosten dan niet zelf voor te schieten. Bij uw eerste gesprek tekent u een machtiging, een zogenaamde akte van cessie  waarmee wij namens u de medische kosten bij uw zorgverzekeraar kunnen declareren. Uw zorgverzekeraar betaalt ons vervolgens uit.

Accepteert uw zorgverzekeraar geen akte van cessie? In dat geval wordt de nota naar u verstuurd welke u in kan dienen bij uw zorgverzekeraar.

Verplicht eigen risico
Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dat betekent dat u in 2015 de eerste € 375,- voor zorg uit het basispakket zelf betaalt, tenzij u voor een hoger eigen risico heeft gekozen bij uw zorgverzekeraar.

Meer informatie over vergoedingen en de Stichting Revazorg kan u hier vinden.